Silvan Sosyal Bilimler Lisesi

Vizyon: Silvan Sosyal Bilimler Lisesi olarak temel felsefemiz öğrenci, veli ve toplumun beklentilerini karşılamak, başarıyı yakalamak, başarının devamını sağlamak, ilçe çapında ve il bazında eş değer okulları arasında hak ettiği yerde yer almak, ülkedeki aynı tür okullar arasında başarıda üst sıralarda yer almak; öğrencilerimizi, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, kendilerine ve ülkeye faydalı olan bireyler olarak iyi bir şekilde yüksek öğrenime hazırlamaktır.

Misyon: Dünyadaki rekabetçi eğitim ortamında sürekli yeniliği gelişmeyi kendine ilke edinerek, ilçemiz eğitiminde öncü olma, kalite çıtasını yükseltme, nihayetinde ülke eğitimine katkıda bulunmaktır. Bu bağlamda kurum olarak bilimi, tekniği takip ederek eğitim teknolojileri ile donatarak örnek bir eğitim kurumu olmak. Sağlıklı eğitim-öğretim yapılabilecek, rahat çalışılabilecek ve mutlu olunabilecek bir ortam oluşturmaktır.

Başarılar:

Saatler: 08:00-15:05
Isınma: MERKEZİ SİSTEM (KALORİFER)
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: YAKLAŞIK 100 ÖĞRENCİ GÜNDÜZLÜ OLUP TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINDA SERVİSLERLE OKULA GELİP GİTMEKTEDİRLER.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: 8. ULUSAL ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU 9. ULUSAL ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: OKULUMUZA 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN 90 KONTENJAN AYRILMIŞTIR.
Diğer Hususlar: OKULUMUZUN INSTAGRAM ADRESİ silvansosyalbilimlerlisesi´DİR.

Telefon - 0537 024 96 01

Belgegeçer - (412) 731 2005

WEB - https://silvansbl.meb.k12.tr

Adres - Silvan Sosyal Bilimler Lisesi Başdeğirmen Mahallesi Silvan/Diyarbakır